Informatiepagina's

Bomenfietsroutes Enschede


De Natuur en Milieuraad Enschede heeft twee fietsroutes door Enschede samengesteld, waarmee u zelf kunt ervaren hoe mooi Enschede en zijn bomen zijn.
 
De bomenroutes Enschede Noord-Oost en Enschede Noord-West zijn resp. 13 en 15 km lang en voeren u door wijken en buitengebied met veel grote en bijzondere bomen. Ook gaan de routes langs een aantal parken en andere gebieden met veel interessante bomen. Hier wordt u uitgenodigd de fiets te parkeren en een wandeling te maken.
 
Niet alle bomen worden in de informatieblokjes genoemd. Maar er moet tenslotte ook nog gefietst worden! En u kunt natuurlijk ook gewoon genieten van al het groen zonder telkens te stoppen om de informatie te lezen.
 
De meeste wegen en paden zijn prima te berijden. Slechts hier en daar gaat de route een stukje over een onverharde of met puin verharde weg. Door op onderstaande links te klikken opent u twee pdf bestanden met daarin de route en alle informatie. Wij wensen u een plezierige fietstocht.
 
 
U kunt deze fietsroutes ook afhalen (na telefonische afspraak) bij de familie Bekkering, J.P. Coenstraat 24, 7541 BP Enschede, 053-4300691. De routes kosten Euro 3.50 per stuk.

Share our website

Quicklinks

Twitter